Hellenic Game Jam 2012

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
22/10/2012 από
3DViRuS

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA) ανακοινώνει την τριήμερη εκδήλωση Knowledge Fair, η οποία απευθύνεται σε gamers και developers που θέλουν να δημιουργήσουν, να παίξουν και να δουν από κοντά τις νέες τάσεις τις ελληνικής game development σκηνής.

Το event διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, το Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (Hellenic Game Developers Association – HGDA).

Το Knowledge Fair θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και θα περιλαμβάνει:
• Συνέδριο με θέμα «The Role of the Creative Clusters in the MED Regions»
• Toν διαγωνισμό Hellenic Game Jam 2012.
• Το exhibition show Game Jam Arena.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις.

Hellenic Game Jam 2012
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό κατά τη διάρκεια του οποίου θα δημιουργηθούν ομάδες ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία video games κατά την διάρκεια του event. Το θέμα των παιχνιδιών θα είναι κοινό για όλους τους υποψήφιους που θα πάρουν μέρος. Η συμμετοχή στο Game Jam θα είναι μια μικρή περιπέτεια αφού οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να μεταβούν στο Λαύριο και να εργαστούν σκληρά για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι τους μέσα σε περίπου τρεις ημέρες.

Οι ομάδες θα εργαστούν σε κοινή αίθουσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και θα φιλοξενηθούν για δύο βράδια στον χώρο του Τεχνολογικού πάρκου. Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα έχουν δωρεάν διαμονή και φαγητό εφόσον το επιθυμούν. Το Game Jam θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά οι ομάδες θα παρουσιάσουν το παιχνίδι τους και θα βραβευτούν από το κοινό και την επιτροπή.

Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε, σε ομάδα της επιλογής του ή και μόνος του. Οι ομάδες θα δημιουργηθούν το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου και οι συμμετοχές μπορούν να στέλνονται μέσω του site http://www.hellenicgamejam.com. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανά ειδικότητα developer, ώστε να υπάρχουν ισορροπημένες ομάδες (π.χ. σωστή αναλογία προγραμματιστών και γραφιστών ανά ομάδα).

Το Hellenic Game Jam 2012 θα είναι ανοιχτό στο κοινό αλλά και στους δημοσιογράφους όλο το 24ώρο!

Game Jam Arena
Πρόκειται για έναν πολυχώρο στον οποίο θα υπάρχει έκθεση εταιρειών, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής ή παρακολούθησης διαφόρων δραστηριοτήτων γύρω από το gaming. Πιο αναλυτικά, θα διεξαχθεί τουρνουά του δημοφιλούς παιχνιδιού League of Legends, καθώς και πολλά ακόμη challenges και demos πρόσφατων games. Στο χώρο θα υπάρχει και Live DJ set, να συνοδεύει με μουσική την διάρκεια των εκδηλώσεων. Το Game Jam Arena θα είναι ανοικτό για το κοινό όλες τις ημέρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Συνέδριο με θέμα «The Role of the Creative Clusters in the MED Regions»
Οι συνεργατικοί σχηματισμοί επιχειρήσεων (Business Clusters) αποτελούν σήμερα βασικό εργαλείο πολιτικών που έχουν στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Στόχος του διήμερου συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους από την ακαδημαϊκή κοινότητα, επιχειρηματίες και policy makers οι οποίοι θα συζητήσουν τις σύγχρονες τάσεις, την αποτελεσματικότητα αλλά και την προοπτική των clusters.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, οι ομιλητές θα αναπτύξουν τη σημασία της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών επιχειρήσεων (Business Clusters), θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα ενώ θα γίνει και αναφορά σε επιτυχημένα παραδείγματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας οι ομιλίες θα αφορούν στην ανάπτυξη Clusters στη δημιουργική βιομηχανία. Το συνέδριο θα κλείσει με την παρουσίαση εταιρειών της δημιουργικής βιομηχανίας (video games, mobile apps, design) από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και με συζήτηση για το πως οι επιχειρήσεις αυτές αντιλαμβάνονται την ανάπτυξή τους εντός ενός Cluster.

Τη διοργάνωση θα υποστηρίξουν τα φοιτητικά σκέλη της ΙΕΕΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να αποστείλετε email στο info@hgda.gr ή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Θανάση Τριανταφύλλου, πρόεδρο του HGDA, στο τηλέφωνο 6948573045.

FB Comments

comments
Απόκρυψη ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

H Ιστοσελίδα μου

Ακολουθήστε με στο Twitter

XTND MarketPlace

28 October 2013

Το xtnd.it MarketPlace είναι μία καινοτομία για την ελληνική αγορά!!
Είναι[…]

Συνέχεια...

Συσκευή βάζει στον τρισδιάστατο κόσμο το iPad

18 September 2013

Επιτρέπει τη 3D σάρωση αντικειμένων και τη χρήση παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας

Μια πρωτοποριακή συσκευή υπόσχεται να χαρίσει[…]

Συνέχεια...

Magma – Ένα μουσικό video που θα σας εντυπωσιάσει!

11 July 2013

Η καλλιτεχνική ομάδα με την ονομασία Dvein, δημιούργησε το εκπληκτικό μουσικό video που πρόκειται να παρακολουθήσετε,[…]

Συνέχεια...
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URLΕτικέτες


 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών 3D
 

Δημοφιλέστερο άρθρο


Weareflink Adopts Prime Focus Software’s Krakatoa

30/06/2010 από
3DViRuS

High-Volume Particle Renderer Helps Animate Paint Brush Strokes for Ambitious TVC via Chinese Advertising Agency MMIA Motion design studio weareflink opened its doors in Hamburg, Germany in spring 2009. The company’s founders, Executive Producer Andreas Lampe and Director/Motion Designer Niko Tziopanos, bring an impressive design pedigree to the fledgling shop, with a reel that showcases […]

 
computer graphics forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο computer graphics forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
 

Best site fevs.net