Τα Καλύτερα Δωρεάν Computer Aided Design (CAD) Λογισμικά

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
4/11/2012 από
3DViRuS

Το CAD είναι η συντομογραφία του Computer Aided Design. Αυτό, βοηθά, μέσω των συστημάτων πληροφορικής, τη δημιουργία, το σχεδιασμό ή την τροποποίηση, ακόμη και την ανάλυση και βελτιστοποίηση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού.
Το CAD επιτρέπει στους μηχανικούς, αρχιτέκτονες ή άλλους σχεδιαστές να δημιουργήσουν όχι μόνο 2, αλλά 3 διαστάσεων μοντέλα διαφόρων τύπων αντικειμένων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διάφορα είδη καμπυλών ή διαφορετικά σχέδια και να ενισχύσει την εμφάνιση και την ομορφιά του αντικειμένου. Κατηγοριοποιούνται σε διάφορες μορφές, όπως πχ το λογισμικό CAD επικεντρώνεται κυρίως στα σχέδια του αρχιτέκτονα, ενώ άλλα μπορεί να είναι κατάλληλα για τους μηχανικούς.

Παρακάτω μερικά λογισμικά που είναι απολύτως δωρεάν.

1) BRL – CAD 

Το BRL-CAD είναι ένα ισχυρό cross-platform Open Source (CSG) σύστημα μοντελοποίησης που περιλαμβάνει διαδραστική 3D  επεξεργασία γεωμετρίας , υψηλής απόδοσης ray-tracing υποστήριξη για rendering και γεωμετρική ανάλυση, υποστήριξη για framebuffer, εικόνα και επεξεργασία σήματος εργαλεία, path-tracing και photon mapping υποστήριξη για ρεαλιστική σύνθεση εικόνας, ανάλυση απόδοσης συστήματος (benchmark), ένα ενσωματωμένο scripting interface, και βιβλιοθήκες για ισχυρή υψηλής απόδοσης γεωμετρική αναπαράσταση και ανάλυση.

2) Mono Works Project

Το MonoWorks Project είναι μια Open Source Computer-Aided Drafting και Engineering σουίτα. Αποτελείται από βιβλιοθήκες και εφαρμογές που ως στόχο έχουν να παρέχουν πρώτης τάξης εργαλεία για μηχανικούς και προγραμματιστές.

3) Free CAD

Τρέχει και συμπεριφέρεται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε Windows, Linux και Mac OSX πλατφόρμες. Το FreeCAD είναι μια πλήρης εφαρμογή GUI. Έχει ένα πλήρες γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη που βασίζεται στο διάσημο Qt framework και 3D viewer με βάση το Open Inventor, επιτρέποντας γρήγορη απόδοση των 3D σκηνών και μια πολύ προσιτή γραφική απεικόνιση.

4) Meshlab

Το MeshLab είναι ένα open source, portable, και επεκτάσιμο σύστημα για την επεξεργασία των αδόμητων 3D triangular meshes.

5) Misfit Model 3D

Το Misfit Model 3D είναι ένας OpenGL 3D επεξεργαστής. Υποστηρίζει multi-level undo,skeletal animations, texturing mapping, scripting, command-line batch processing, καθώς και ένα σύστημα plugin για την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. Πλήρης ηλεκτρονική βοήθεια επίσης περιλαμβάνεται.

6) Open Cascade

Το Open CASCADE Technology is είναι software development platform που περιλαμβάνει C++ components για 3D surface και solid modeling, visualization, data exchange για γρήγορο application development. Το Open CASCADE Technology μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα στην ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών CAD / CAM / CAE.

7) Salome Platform

Είναι ένα open-source software που παρέχει μια γενική πλατφόρμα για προ και μετά, επεξεργασία μιας αριθμητικής προσομοίωσης. Βασίζεται σε μια ανοικτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική που αποτελείται από components.

8) Heekscad

Το HeeksCAD ένα open source CAD/CAM application για Windows και Linux που μπορεί να σας βοηθήσει να παράγετε κώδικα NC.

FB Comments

comments
Απόκρυψη ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

H Ιστοσελίδα μου

Ακολουθήστε με στο Twitter

XTND MarketPlace

28 October 2013

Το xtnd.it MarketPlace είναι μία καινοτομία για την ελληνική αγορά!!
Είναι[…]

Συνέχεια...

Συσκευή βάζει στον τρισδιάστατο κόσμο το iPad

18 September 2013

Επιτρέπει τη 3D σάρωση αντικειμένων και τη χρήση παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας

Μια πρωτοποριακή συσκευή υπόσχεται να χαρίσει[…]

Συνέχεια...

Magma – Ένα μουσικό video που θα σας εντυπωσιάσει!

11 July 2013

Η καλλιτεχνική ομάδα με την ονομασία Dvein, δημιούργησε το εκπληκτικό μουσικό video που πρόκειται να παρακολουθήσετε,[…]

Συνέχεια...
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URLΕτικέτες


 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών 3D
 

Δημοφιλέστερο άρθρο


Weareflink Adopts Prime Focus Software’s Krakatoa

30/06/2010 από
3DViRuS

High-Volume Particle Renderer Helps Animate Paint Brush Strokes for Ambitious TVC via Chinese Advertising Agency MMIA Motion design studio weareflink opened its doors in Hamburg, Germany in spring 2009. The company’s founders, Executive Producer Andreas Lampe and Director/Motion Designer Niko Tziopanos, bring an impressive design pedigree to the fledgling shop, with a reel that showcases […]

 
computer graphics forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο computer graphics forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
 

Best site fevs.net